Jdi na obsah Jdi na menu
 


PO E4 PODLE POBŘEŽÍ

17. 6. 2014

So 20.09 Odlet z Prahy, přílet do Iraklia (Herakleion); přesun (bus) do města na autobusové nádraží pro další přesun do Chanie, ale tam už poslední bus odjel. Takže najít nocleh - odtud podle pobřeží po silnici stále východně a severovýchodně až na konec. Dál to nešlo, silnice mířila od vody. Tedy zpět do malé zátoky s pláží. Nocování za křovím nad silnicí vedoucí kolem pláže, na kousku asfaltu pod pískovcovou stěnou. U pláže malý pramen vody. Moře rozbouřené, moc se nadalo koupat.

Ne 21.09 Zpět přes město na autobusové nádraží (WC zdarma, možnost nabrat vodu), busy do Chóra Sfakion. Nocování u silnice do Anopolis, opět na kousku asfaltu.

Po 22.09 Trek (bez vody) z Chóra Sfakion roklí po starém chodníku, napřed přes rokli Ilingias a pak boční roklinou na planinu Anopolis (osada Kambia, 1-2 taverny). Pak dolů k moři do Loutro (mnoho hospod a krám s jídlem). Nocování na mysu Mournes za zídkou u zahrady. Voda jen užitková z nějakých hadic (v Loutro a u kostelíka), řecký salát z koupeného materiálu, ale použitelný, a to tak, že velmi.

Út 23.09 Koupání, výlet do Fínixu a na benátskou pevnost. Večeře v Loutro. Nocování stejné.

St 24.09 Trek Fínix, Marmara, roklí Aradhéna nahoru, za mostem nahoru po staré kalderimi a dál po silnice do vesnic Livadiana, Fínix. Voda v rokli Aradhéna, občerstvení na parkovišti ve vesnici Aradhéna u mostu. Ve vesnici Lívadiana taverna (s přiopilým majitelem, dost drahá). Nocování se nemění.

Čt 25.09 Přesun po pobřeží (E4) směr Fínix, Marmara, pláž Agios Pavlos, kemp u vesnice Agia Roumeli. Po cestě není voda. Nocování v A. Roumeli, tam voda je.

Pá 26.09 Praní a koupání v A. R. Pitná voda na WC v taverně u helioportu a z hadice v korytě potoka, několik taveren, dva obchody s jídlem, zdravotní středisko. Nocování tamtéž.

So 27.09 Pokračování po pobřežní trase E4 z A. Roumeli směr pláž Domata, místo Sedoni a rokle Tripiti. Bez vody. (Možnost nocování taky na pláži Domata, ale bez zdroje pitné vody.) Nocování v Tripiti. Pokusili jsme se použít mořskou vodu k uvaření polívky, ale nešlo to jíst, moc slané.

Ne 28.09 Pokračování směr Sougia. Malý pramen ve svahu pod benátskou pevností Pikilassos. Nocování za vesnicí Sougia, v rokli (asi 7-10 min od moře) vedoucí do údolí Lissos (a pak dál až do městečka Palaiohora, trasa E4).

Po 29.09 Koupání, praní a dobíjení mobilů u pláže. Voda (sprchy) na pláži. Nocování na stejném místě.

 

Náhledy fotografií ze složky 2003a Anopolis-Loutro-Agia Roumeli-Sougia


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář