Jdi na obsah Jdi na menu
 


2009 - Lakki-Poria-Kalerghi-Gigilos-Strifomadhi-Achladha-Sougia

Popis celé dovolené, prakticky "krok za krokem". Popisy jednotlivých částí - vícedenních treků či krátkých, max. jednodenních "výletů" - jsou pak k nalezení v příslušných rubrikách (Podrobnosti tras, resp. Různé jedno- nebo dvoudenní trasy). Celý popis je rozdělený do dvou částí. První končí nocí na horním konci údolí Achladha a ve druhé části je pochopitelně celý zbytek. Tento rok jsem na Krétě taky byl poprvé se zrcadlovkou Nikon D60, objektivy Nikor 18-200 mm VR a 90 mm 1:1 Makro Tamron, což se ukázalo jako obrovská změna (oproti dosud užívanému dogi-kompaktu Olympus), která se taky občas asi odráží i v kvalitě fotek.

 

Příspěvky

2009b-2.část ACHLADHA - KOUSTOGHERAKO - SOUGIA - LISSOS - PALEOHORA - CHANIA

14. 4. 2011

Druhá část dovolené - popis začíná probuzením se na horním konci "civilizované" části údolí Achladha a končí nocováním na lavičce v parku v Chanii a pochopitelně odletem domů.

 

2009a-1.část LAKKI - PORIA - KALERGHI - XYLOSKALO - GIGILOS - STRIFOMADHI - ACHLADHA

14. 4. 2011

Asi zatím nejdelší trek, ale zase na druhou stranu poměrně velká část, možná tak minimálně třetina, ne-li polovina, byla po horských kamenitých silnicích, tedy snažší. Počasí bylo pro tuto dobu docela vyjímečné - často byly mraky, párkrát dokonce malinko a na chvilku zapršelo a hlavně foukal vítr, na horách, ale i pak u moře kousek od Palaiochory, a to dost silný. A závěrečnou noc v Chanii jsem strávil na lavičce v parku - taky zkušenost. Tenhle text se mi podařilo vytvořit neskutečně dlouhý, a to dokonce tak moc, že mi to hlásilo, že text je příliš dlouhý a celý popis jsem tedy musel rozdělit do dvou částí. Kdo by si nechtěl počíst jak se vykecávám, ale potřebuje jen stručnější info o některém ze dvou treků, může si to najít v rubrice "Podrobnosti tras".

Jinak - vzhledem již k již výše zmíněnému rozdělení popisu na dva kusy - zde je popis jen první části, který končí nocováním v horní "civilizované" části údolí Achladha.