Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jednotlivé treky

Zde jsou popisy (které současně mohou být ii návrhy) jednotlivých treků. Mohou to být jak jednodenní "výlety", tak i treky s jednou či více nocemi strávnými někde venku. Dají se pochopitelně mezi sebou i různě kombinovat - Levka Ori zase nejsou tak rozsáhlé, aby se tam některé treky nezkřížily. K těmto textům se čas od času vracím, abych je opravil/upravil podle aktuálního stavu, pokud někde zaregistruju nějakou změnu.

 

Příspěvky

Trasa E4 Omalos - Kalerghi - Katsiveli - Lívada - Niátos - Askifou

16. 4. 2007

S trasou E4, která začíná (teoreticky) někde na západním konci Kráty a celou ji pak prostupuje, je to složité. Původně to byla trasa, která šla při pobřeží a v Sougii z odbočovala její horská větev, ale postupně - jak bylo značených dím dál tím víc tras - tak se tento poměrně jednoduchý systém měnil, protože každá nová trasa byla také označena E4 a tak teď jich na Krétě je spousta. Některé spolu souvisí, jiné jsou zcela samostatné, takže říct "Trasa E4" a myslet si každý bude v obraze, je nesmysl. Musí se k tomu vždy dodat, o jakou z těch vše E4-tras jde. Zde je  popis horské trasy E4 z náhorní roviny Omalos na jinou planinu - Askifou

 
Celý příspěvek | Rubrika: Jednotlivé treky | Fotografie: 2003 b | Komentářů: 0

Trasa E4 - Chóra Sfakia - Sougia

12. 2. 2007

S trasou E4, která začíná (teoreticky) někde na západním konci Kréty a celou ji pak prostupuje, je to složité. Původně to byla trasa, která šla při pobřeží a v Sougii z odbočovala její horská větev, ale postupně - jak bylo značených čím dál tím víc tras - tak se tento poměrně jednoduchý systém měnil, protože každá nová trasa byla také označena E4. A tak teď jich na Krétě je spousta. Některé spolu souvisí, odbočují z hlavního schématu, jiné jsou zcela samostatné, takže říct "Trasa E4" a myslet si, že každý bude v obraze, je nesmysl. Musí se k tomu vždy dodat, o jakou z těch všech E4-tras jde. Zde je popis pobřežní větve trasy E4. Část mezi Chóra Sfakia a Agia Roumeli (přes turistickou destinaci Loutro) znám oběma směry, ale část mezi Agia Roumeli a Sougií, resp. Palaiochorou, znám jen z jednoho směru - z Ag. Roumeli do Sougie (Palaiochory).

 
Celý příspěvek | Rubrika: Jednotlivé treky | Komentářů: 0

(Chania) - Nerokouros - chaty Volika a Katsiveli - Páchnes - planina Anopoli - Loutro

12. 2. 2007

Podrobnosti o horské trase (na co si dát pozor, doporučení, atd.), které by se mohly hodit těm, kteří by se tam taky chtěli vydat.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Jednotlivé treky | Fotografie: 2006 | Komentářů: 0